Aanmelden | Inloggen | Top 50 | F.A.Q. | Trends | Whois
Vrijdag 21 oktober, 13:07 
   Home > Help > Definities

Definities

Op deze pagina worden de meest belangrijke begrippen toegelicht die op MyStats gebruikt worden. Om resultaten van onze analyses te kunnen interpreteren is kennis van de onderliggende begrippen een vereiste. Het zijn ook vaak juist de definities die het verschil uitmaken tussen meet-methodes.

Beginpagina De pagina die de bezoeker als eerste ziet.
Bezoekers Een benadering van het aantal personen dat de website bekeken heeft. Een bezoek bestaat uit een reeks van pageviews in 1 browser-sessie, waarbij maximaal 60 minuten tussen de pageviews heeft gezeten. Merk wel op dat er slechts sprake is van een benadering van het aantal personen. Het werkelijk aantal unieke bezoekers is bijna niet te meten, al was het maar omdat meerdere personen toegang kunnen hebben tot dezelfde computer.
Browser-sessie Een browser sessie begint op het moment dat een browser geopend wordt, en eindigd wanneer alle vensters van de browser gesloten zijn. Wanneer meerdere browsers (Internet Explorer, Mozilla Firebird) tegelijk geopend zijn, dan zijn op dat moment 2 browser-sessie's actief. In dat geval zullen dan ook 2 bezoekers (zie vorige) geteld worden.
Bounce-rate Percentage van de bezoekers dat niet verder komt op de site dan de beginpagina.
Click-through-rate (CTR) Het percentage van de bezoekers dat meer dan 1 pagina van een site bekijkt.
Gemiddelde Het gemiddelde aantal bezoekers wordt standaard gemeten over van de laatste 14 hele dagen.
Als dit getal in het grijs wordt weergegeven in de statistieken dan is het gemiddelde aantal bezoekers over minder dan 14 dagen berekend, omdat niet meer gegevens voorhanden waren, en daardoor wellicht niet vergelijkbaar met andere genoemde gemiddelden.
Hits Het aantal bestanden dat opgevraagd is van een webserver. Het aantal hits per bekeken webpagina (pageview) hangt af van het aantal ingesloten bestanden. Het totaal aan hits heeft daarom weinig informatieve waarde.
Pageviews Het aantal opgevraagde webpagina's van een site. Een pageview bestaat per definitie uit 1 of meer hits.
Referrer De externe link via welke de bezoeker gekomen is op de door MyStats geanalyseerde website. De top 10 referrers geeft een overzicht van de sites welke naar jouw site verwijzen.
N.B. Het gedeelte dat achter het vraagteken staat in de verwijzende URL wordt bewust niet weergegeven. Op die manier krijgt u een beter beeld van het totaal aantal bezoekers dat door een bepaalde site doorverwezen wordt.
Verschil met gemiddelde Procentueel verschil tussen het gemiddelde aantal bezoekers van de laatste 14 dagen en het bezoekers aantal van gisteren. Als dit getal in het grijs wordt weergegeven in de statistieken dan is het gemiddelde aantal bezoekers over minder dan 14 dagen berekend, omdat niet meer gegevens voorhanden waren.
Voorbeeld: onder %-gemiddeld staat +1,5%; dan lag het bezoekersaantal gisteren 1,5% boven het gemiddelde.
Sponsors:
Accepteer eenvoudig iDEAL betalingen in uw webwinkel met de gratis modules van iDEALplugins.nl. Beschikbaar voor o.a. Woocommerce, Ubercart, Prestashop en vele anderen.

Online betalingen via iDEAL, Mister Cash of Sofort banking regel je op TargetPay.com
Alle sponsors...
© Copyright TargetMedia 2003-2016
Payments powered by TargetPay.com
Sitemap |  Disclaimer |  Voorwaarden |  Contact